32 Yıl Sonra Lise Arkadaşları Butik Lokanta Açtı!
1774 okunma

32 Yıl Sonra Lise Arkadaşları Butik Lokanta Açtı!

Ağustos 10, 2025 11:25
32 Yıl Sonra Lise Arkadaşları Butik Lokanta Açtı!
0

BEĞENDİM

İZMİR’de yaşayan lise arkadaşları maden mühendisi Ayşe Yıldız (46) ve deri mühendisi Sıddıka Uzuner (45), 32 yıl önce birlikte kurdukları iş yeri açma hayalini gerçekleştirdi. İzmir’in Alsancak semtinde butik bir lokanta açan Yıldız ve Uzuner, sabahları kahvaltı ve öğleleri yemek hizmeti sunarak misafirlerini ağırlıyorlar. Akşamları ise lokantalarını ileri dönüşüm ve yemek atölyesine dönüştürerek farklı bir deneyim sunuyorlar.

Kentte, liseden beri süregelen dostlukları sayesinde iş fikirlerini gerçeğe dönüştüren Ayşe Yıldız ve Sıddıka Uzuner, üniversiteden maden mühendisliği ve deri mühendisliği diplomaları ile mezun olduktan sonra farklı şehirlerde özel sektörde çalıştılar. Ancak, yaklaşık bir yıl önce birlikte butik bir lokanta açma kararı aldılar. Öğrenim yıllarındaki hayallerini gerçekleştirme yolunda adım atan Yıldız ve Uzuner, Alsancak’ta açtıkları lokantayla birlikte bu hayallerini gerçeğe dönüştürdüler.

‘YENİ MACERALARA AÇIĞIZ’

Ayşe Yıldız, maden mühendisliği eğitiminden sonra değerli taşlar üzerine yüksek lisans yaptığını dile getirerek, “Uzun yıllar kuyumculuk yaptım. Ancak her zaman hobim olan yemek yapmayı işe dönüştürmek istiyordum. Bayraklı’da küçük bir lokanta açtım. Liseden beri arkadaşım olan Sıddıka ile birlikte iş kurma hayalimiz vardı. Lise zamanlarımızda farklı girişimcilik hikayelerimiz olduğu gibi, bu hayalimizi de gerçekleştirdik” dedi. Sıddıka Uzuner ise uzun yıllar özel sektörde çalıştığını ve bir süre Bursa’da yaşadıktan sonra İzmir’e döndüğünü açıkladı.

Sıddıka, “Ayşe ile1980’lerin sonlarında, 1993 yılında tanıştık. O zamandan beri birlikte birçok hayal kurduk. Kendimize ait bir iş yeri kurmak istiyorduk ama standart bir şey olmamalıydı. Daha çok ileri dönüşüme yönelik projelerimizi hayata geçirmeyi düşündük” ifadelerini kullandı. Lise yıllarında el becerileri ile tanınan ikili, elde ettikleri bu yetenekleri daha da geliştirmek istediklerini belirtti. Girişimcilik hayalleri arasında atölyeler kurarak, kullanılmayan materyalleri değerlendirme fikri ön plana çıktı.

‘LİSEDEN BERİ HİÇ AYRILMADIK’

Uzuner, “Ayşe yemek sektörüne adım attıktan sonra bu iki fikri birleştirmeye karar verdik. İşletmemizde atık malzemeleri değerlendirmek için akşamları ileri dönüşüm atölyeleri düzenliyoruz. Örneğin, dükkanda kalan kaplar, yumurta kolileri ve kahve poşetlerini atmıyoruz. Bu malzemeleri kullanarak çeşitli projeler üretiyoruz” diye ekledi. Girişimlerini başlatma sürecinin başlangıçta zorlayıcı göründüğünü, mesleklerinin ve eğitimlerinin farklı olmasının bu süreci zorlaştırdığını ancak sonunda tüm bunların üstesinden geldiklerini vurguladı.

Son olarak, Yıldız ve Uzuner, başlangınca imkansız gibi görünen bu hayali gerçekleştirmiş olmanın verdiği mutluluğu paylaştılar. 32 yıl aradan sonra gerçekleştirdikleri bu ortak iş, onların dostluklarını daha da pekiştirirken, aynı zamanda yeni maceralara açık olduklarını da gözler önüne serdi.

En az 10 karakter gerekli