Antalya Balıkçı Barınağı’nda Tartışmalı Kayyum Süreci!
797 okunma

Antalya Balıkçı Barınağı’nda Tartışmalı Kayyum Süreci!

Temmuz 11, 2025 15:54
Antalya Balıkçı Barınağı’nda Tartışmalı Kayyum Süreci!
0

BEĞENDİM

“`html

Antalya Balıkçı Barınağı’ndaki Tartışmalar

ÖNCÜŞEHİR – Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olarak bilinen Antalya Balıkçı Barınağı, kapladığı 245 bin metrekarelik alanı ile 2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından balıkçıların üye olduğu Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatif ve Yeşil Antalya Su Ürünleri Kooperatifi’ne 10 yıllığına kiralanmıştır. Ancak, barınak etrafındaki tartışmalar devam etmektedir. Kasım 2024’de kayyum ataması sonrası, barınak içerisinde yalnızca balıkçı teknelerine izin verildiği ve diğer teknelerin yanaşmalarına yasak getirildiği iddia edilmektedir. Bu durumdan dolayı birçok vatandaşın mağdur olduğu belirtilmektedir.

Özellikle, Cimer üzerinden şikayet alan vatandaşlar, yaşadıkları sorunların bir türlü çözüme kavuşturulmadığını dile getirmektedirler. Bunun yanı sıra, kayyum yönetimi ile iletişim kurmakta zorluk çektikleri ve bu durumun kamuoyunda sıkça gündeme geldiği ifade edilmektedir. Mağdur vatandaşlardan biri olan Yasemin Durukan, “Defalarca Kayyum yönetimi ile sorunların çözümü için iletişim kurmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Bunun üzerine, çözüm yolu bulunması için Cimer’e yazı yazdım. Sonrasında motor arızası ve hava muhalefeti nedeniyle teknesini kara bakımına çıkaran bir balıkçı arkadaşımın yerine bağladım ve durumu Kayyum yönetimine bildirdim. Fakat kayyum yönetimi, ‘Bağladığın yere balıkçı tekneleri gelecek, tekneni oradan çek, yoksa olacaklardan sen sorumlu olursun’ diye tehdit etti” şeklinde konuşmaktadır.

Bunun yanı sıra, Yasemin Durukan, kayyumun gerekliliğini sorgulamakta ve kooperatif yöneticileri üzerindeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili mahkeme tarafından somut delil bulunmadığı için dosyanın kapatıldığını belirtmektedir. Kayyumun gelmesine gerekçe olan 4 maddeden beraat eden kooperatif yöneticilerinin durumuna dikkat çeken Durukan, “Aydaş iştirak şirketleri daha önce barınağı işletmek istemişti ve bu durumun, kayyumun atanmasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Kayyum geldikten sonra başka marinalardan gelen tekneler gözlemleniyor ama bu hususta hiçbir cevap verilmiyor” diye ifade etmektedir.

Ayrıca, 1 Temmuz tarihinden itibaren 7 metre ve altındaki birçok tekneden sözleşme yapılmadığı ve bu teknelere ait sahiplerine WhatsApp üzerinden bilgilendirme ile ihbarname gönderildiği de ortaya çıkmıştır. Durukan, kayyumun kimlere ayrıcalık sağladığını ve burada olan süreçlerin araştırılmasını talep etmekte; şeffaflık, eşitlik ve adalet çağrısında bulunmaktadır. “Bir an önce adaletin yerini bulmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum” ifadesini kullanmıştır.

“`

En az 10 karakter gerekli