Uzman diyetisyen Kübra Dağ, Ramazan ayında iftar ve sahurda dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, fazla yemek tüketiminin kilo artışına neden olabileceğini vurguladı. Ramazan ayının, bilinçli bir şekilde beslenildiğinde kilo vermek için bir fırsat sunduğunu belirten Dağ, bu süreçte doğru beslenme alışkanlıklarının benimsenmesinin önemine işaret etti.
İftarda ana yemek ve tatlının aralıklarla yenmesi gerektiğine dikkat çeken Dağ, “Ramazan aylarında vatandaşlarda kilo artışı başladı. Bunun en büyük sebeplerinden biri iftarda yenilen yemeğin, tatlının ve pidenin çok abartılmasıdır” şeklinde konuştu. Önerilerinde iftarın çorba ve salatayla açılmasını ve ardından yaklaşık on dakika beklenerek ana yemeğe geçilmesini istedi. Ana yemeğin abartılmaması gerektiği ve tatlının yemekten iki saat sonra tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Dağ, kilo vermek isteyenlerin tatlı yerine meyve ve süt tercih edebileceğini de sözlerine ekledi.
Sahurdaki beslenmenin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Dağ, “İnsanlar, çok yemek yenildiğinde acıkılmayacağını düşünüyor. Oysaki yenen besinin içeriği son derece önemlidir” dedi. Kaliteli protein ve yağ alımının gün boyunca acıkmanın önüne geçtiğini belirten uzman diyetisyen, avokado, kuru yemişler, süt ve yoğurt gibi gıdaların tercih edilmesinin önemini dile getirdi. Ayrıca, bu tür besinlerin kan şekerini düzenlemede yardımcı olabileceğini de ekledi.
Ramazan ayının kilo vermek isteyenler için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Dağ, “Ramazan ayı inanılmaz bir fırsattır” diyerek bu dönemde yapılan if diyetlerinin de avantaj sağladığını belirtti. Alınan kalori miktarının aşılmaması durumunda, sadece iki öğünde ciddi kilo kayıplarının yaşanabileceğinin altını çizen Dağ, “Karbonhidratı kesinlikle önermiyorum. Özellikle makarna ve pide tüketimini sahurda fazlasıyla önermiyorum” açıklamasında bulundu.
Ramazan ayının sağlıklı ve bilinçli bir şekilde değerlendirilmesi, hem kilo vermek hem de genel sağlığı korumak açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. İftar ve sahurda yapılacak doğru beslenme tercihleri, gereksiz kilo alımının önüne geçebilir. Bu süre zarfında, besinlerin kalitesi ve tüketim sıklığına dikkat edilmesi, kişilerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlıklarını olumlu yönde etkileyebilir. Kübra Dağ, bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçirmek isteyen tüm bireyleri dengeli beslenme konusunda bilgilendirerek, sağlıklı alışkanlıkların edinilmesi gerektiğinin altını çizmiştir.